Pas debateve te ndezura dhe takimeve elektorale te rivaleve ne garen per president te SHBA, do te jene zgjedhësit ne shtetin e Iowas, qe do te votojnë te paret per kandidatin e preferuar nga dy kampet politike. Procesi i votimit nis ne orën 19:00 me orën lokale.
Sondazhet kane treguar nje gare te ngushte mes emrave qe kandidojne ne dy partitë. Ne radhët e republikaneve mes 11 kandidateve përparësi ka multimiliarderi Donald Trump, ndonëse me nje diference te ngushte ndaj senatorit te Texasit Ted Cruz, ndërsa mes demokrateve ish sekretarja e Shtetit Hillary Clinton ndodhet shume prane senatorit të Vermontit, Bernie Sanders.
Te dielën kandidatet bene apelet e fundit per zgjedhësit e veçanërisht per te fituar voten e te pavendosurve. Triumfi ne testin e pare elektoral konsiderohet nga analistet si teper i rëndësishëm per kandidatet per vijimësinë e garës. Pas votimit ne Iowa, procesi vijon ne 49 shtete te tjera dhe territore amerikane. Deri ne vere secila parti duhet te kete përcaktuar kandidatet, qe do te përballen ne zgjedhjet e 8 nëntorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *