Subscribe

Ambasadori i Bashkimit Europian ne Tirane Luixhi Soreka apelon qe Shqipëria te mos dekurajohet nga vendimi i tetorit, por te vijoje punën per negociatat. Diplomati nënvizoi rëndësinë e unifikimit te qëndrimit te te gjithë aktoreve politike sa i takon integrimit.

 

 E shoh shume te rëndësishëm rolin e te gjitha institucioneve shqiptare dhe aktoreve politike per vijimin e rrugës se mëtejshme per integrimin e Shqipërisë ne Bashkimin Europian. Shqipëria duhet te lere pas vendimin zhgënjyes te tetorit.

 

Deklaratat ambasadori i BE i beri nga Durrësi ku inkurajoji edhe ashpërsimin e luftës ndaj krimit dhe sekuestrimin e pronave te eksponentëve te krimit te organizuar. Soreka kthimi i pasurive te përfituar nga krimi ne shërbim te nevojave te komunitetit është gjithashtu pjese e legjislacionit te Bashkimit Europian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *