Subscribe

Ambasadori i Bashkimit Europian, Luigi Soreca, ka folur sërish për situatën politike në vend, duke e konsideruar rast të paprecedentë djegien në bllok të mandateve parlamentare nga opozita.

 

Por edhe më shqetësuese për Sorecën, është fakti se opozita po mban qëndrim pa u kthyer pas dhe kjo sipas tij nuk është gjë e mirë.

 

Gjithashtu ambasadori ka bërë thirrje të gjitha paleve te marrin pjese ne zgjedhjet vendore si e vëtmja menyre demokratikë.

 

“Mesazhi sotem eshte qe ne lindim me te njejtat te drejta dhe keto te drejta duhet raspektuar nga te gjithe. Barazia gjinore e drejte e rendesishme sa i takon maredhenjet te shqiperise me BE. Unioni Europin është shumëe i qarte gjatë 2 javeve te fundit ndaj situates ne shqiperi. E drejta per te protestuar eshte per te gjithe dhe ne mbeshtesim te gjithe ata qe protestojne.por kjo gje duhet te jete e paqme dhe pa nxitje per dhune. Nxitja per dhune e pafalshme dhe ne presim qe protestat ne vijim te jene pa nxitje dhune. Situata e paprecedent , keni folur me te dyja palet, jemi takuar me qeverine si dhe opoziten. Opozita po mban qendrim pa u kthyer pas dhe kjo eshte per te ardhur keq. Ja kemi thene disa here kete gje por pa sukses. Kjo ndikon ne integrimin e Shqiperise. Ne kemi kerkuar dialog dhe jemi te paanshëm . Ne inkemi kerkuar qeverise qe te dialogojme . I bejme thirrje te gjithe politikaneve te shqipersie qe te mbajne anen e qytetareve . BE mbeshtet interesat e qytetareve te shqiperise .situata ne vend minon kete deshire te 93 % te qytetareve shqiptar per integrim dhe eshte anetaresimin ne BE qellimi i jone ndaj shqiperise .ne rast moszgjidhje te ketij ngerqi integrimi i shqiperise eshte ne rrezik . Ftoj institucionet te luajne rolin e tyre ne demokraci , te kujdesen per intersat e banoreve . I bejme thirrje te te gjitha paleve te marrin pjese ne zgjedhjet vendore si e vëtmja menyre demokratikë .”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *