Subscribe

Para largimit nga ministria e arsimit Lindita Nikolla firmos vendime te rëndësishme per arsimin e larte dhe ate te mesëm. Ministria  Nikolla  ka miratuar skemën e re te pranimeve ne universitete. Referuar edhe sugjerimeve te shkollave te larta, procesi këtë vit është përmirësuar. Do te ketë vetëm dy raunde regjistrimesh,  secila me faza te veçanta per lëvizjen e listës dhe vijës se kuqe. Ne fund te gushtit thotë drejtoresha e agjencisë kombëtare te provimeve do te shpallen kandidatet fitues dhe gjate gjithe muajit shtator do te zhvillohet procesi i pranimeve.

 

Kete vit maturanteve fitues u është krijuar mundësia per  per tu çregjistruar nga nje dege fituese dhe per te aplikuar ne nje tjetër.

 

Procesi i pranimeve ne shkollat e larta parashikohet te kete përfunduar para nisjes se vitit te ri akademik ne 16 tetor.

 

Po ashtu ministria NIkolla ka zhvendosur edhe nje nga datat e provimeve te maturës shtetërore qe binte prane dates se zgjedhjeve te 25 qershorit.

 

Kështu provimi i fundit ai i dy lendeve me zgjedhje do te zhvillohet ne datën 24, por ne 23 qershor, per t’i lëne shkollat ne dispozicion te procesit te votimit. Ndërsa datat e tjera 5 qershori, 10 dhe 15 qershori nuk do te ndryshojnë

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.