Një skandal që ka të bëjë me deportimin e personave gay dhe viktimave të trafikut ka shpërthyer në Britaninë e Madhe pasi rezulton se ata janë kthyer gabimisht në Shqipëri.

 

Në tetor të vitit 2011 një gjykatë apeli ka vendosur që zyra e pritjes së aplikimeve për azilkërkuesit të mos përdorte më vendimin për të kthyer viktima të trafikut, por dhe aplikantë nga komuniteti LGBTI në Shqipëri. Por pavarësisht vendimit të gjykatës kjo zyrë ka vijuar të deportojë këta azilkërkues edhe për pesë vitet e ardhshme.

 

Mbetet e paqartë arsyeja se pse Kjo zyrë ka injoruar vendimin e gjykatë së apelit të vitit 2011, duke u kthyer në një rast të paprecedent.

 

Zëdhënësi i organizatës së bamirësisë “Ndihma për azil” deklaroi që kemi të bëjmë me një situatë alarmante, pasi kjo zyrë ka përdorur informacione dhe vendime të gabuara”. Pritet qe te ketë penalizime ligjore lidhur me rastin ne fjale.

 

Ne vend po diskutohet që nëse azilkërkuesit janë ende në Britani, kërkesa e tyre të merret sërish në konsideratë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *