Subscribe

Pak ditë pas përfundimit të eventit më të rëndësishëm të Librit në Shqipëri , Panairit “Tirana 2019”, të rinjtë shqiptarë duket se kanë shkuar vetëm për të bërë foto, sepse për letërsinë nuk ia “thonë” fare.

Studentët e fakultetit të Historisë dhe Filologjisë nuk e dinë kush e ka shkruar Lahutën e Malcisë, duke aluduar mes Kadarësë dhe Migjenit.

Kamera e emisionit “Vizioni i Pasdites” në Vizion Plus shkoi pranë Fakultetit të Historisë dhe Filologjisë, ku pyeti disa nga studentet nëse lexojnë dhe iu ka bërë një rreng, për të kuptuar sa i njohin ata, autorët e huaj apo shqiptarë si dhe titujt e tilbrave. Përgjigja e tyre do t’ju lërë pa fjalë….

Disa nga përgjigjet e studentëve:

1.

Gazetari: Po librin “Lahuta e Malcis” nga Kadare e lexuat këtë vit në panair?

Studentja: Këtë vit në panair jo, e kam lexuar që në shkoll të mesme kështu që jo…

Gazetari: Po “ Lahuta e Malcis” nga Kadareja është shkruar apo…?

Studentja:  Nuk është shkruar nga Kadareja, më duket është shkruar nga Migjeni…

2.

Gazetari: Këtë “Lahutën e Malcis” të Kadaresë e ke lexuar?

Studenti :  Po e kam lexuar dhe pse nuk është autori im i preferuar….

Për më tepër ndiqni videon:

One thought on “SKANDAL/ “Lahuta e Malcis”e shkruar nga Migjeni dhe “Kronikë në Gur” nga Oscar Wilde, studentët e Filologjikut habisin me përgjigjet e tyre

  1. me falni,por po nxitem nga pyetja e tmerrshme, po çfare lesh Kadarejet ka shkruar Lahuten e Malcis, origjinali eshte shkruar nga i madhi ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *