Subscribe

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka biseduar të hënën për situatën në veri me ambasadorin e Francës në Kosovë, Olivier Guerot, dhe zëvendësambasadorin gjerman në Kosovë, Matthias Conrad.

 

Sipas kryeministrisë, palët kanë biseduar për rëndësinë e uljes së tensioneve në veri, si dhe për punën e Policisë së Kosovës dhe pjesëtarëve të KFOR-it, në garantim të sigurisë në Zveçan, Leposaviq dhe Zubin Potok, raporton REL.

 

“Vendosja e plotë e sundimit të ligjit në katër komunat në veri të Kosovës është e domosdoshme si për largimin e elementeve kriminale ashtu edhe për një fushatë të hapur dhe fer para zgjedhjeve të lira e demokratike në të ardhmen”, është thënë në komunikatë.

 

Ndërkombëtarët kanë vënë disa kushte të cilat i shërbejnë normalizimit të situatës. Ata kërkojnë përsëritje të zgjedhjeve dhe garantim të pjesëmarrjes së serbëve të Kosovës në votime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *