Subscribe

Rreth 500 seanca gjyqësore realizohen në një ditë ne Gjykata e Tiranës, por vetëm 20 për qind e tyre zhvillohen me sistemin audio.

 

Ky shqetësim bëhet i ditur nga kryetarja e Gjykatës së Tiranës, Enkelejdi Hajro. Një intervistë për Vizion Plus, Hajro thekson se mos regjistrimi i seancave, ul transparencën e gjyqësorit.

 

Shumica e seancave gjyqësore zhvillohen në zyrat e gjyqtarëve. Kryetarja Hajro thotë se ka ardhur koha të ndërtohet godina e re.

 

Projekti i sistemit audio u financua nga USAID, si një mekanizëm që do te rriste kontrollin dhe transparencën ne gjyqësor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *