Larja e fytyrës me një pastrues të përshtatshëm është hapi i parë i një rutine të mirë për kujdesin e lëkurës. Megjithatë, duhet theksuar se ekziston një mënyrë e duhur për të pastruar fytyrën tuaj për të marrë përfitime maksimale dhe për të shmangur çdo efekt anësor të dëmshëm. Si i tillë, shumë prej nesh mund të bëjnë disa gabime të zakonshme (por të shmangshme) që mund të bëjmë gjatë larjes së fytyrave.

 

Gabimet e larjes së fytyrës

1. Larja me duar të pista

2. Mos heqja e grimit

3. Përdorimi i larësit të gabuar

4. Uji juaj është shumë i ftohtë ose i nxehtë

5. Nuk lahet për 60 sekonda

6. Mbipastrimi me shumë produkte të ndryshme

7. Fërkimi i fytyrës deri në tharje

8. Përdorimi i peshqirëve ose pecetave

9. Eksfolimi më shumë se ç’duhet

10. Nuk përputhet me pastrimin

11. Evitimi i  kremit hidratues pas pastrimit

12. Larja vetëm një herë në ditë

13. Moslarja e veshëve, hundës dhe nofullës

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *