Nëse vendosni të pushoni në plazhet tona, duhet të merrni rrezikun përsipër në rast të ndonjë eksperience negative, pasi autoritetet ofrojnë pak ose aspak siguri.

 

Ministria e Turizmit pranon se njësitë vendore nuk e kanë plotësisht nën kontroll vijën bregdetare, madje bizneset nuk kanë plotësuar as kriteret e përcaktuara me ligj për ofrimin e sigurisë.

 

Sipas ligjit, janë 110 hapësira bregdetare që juridikisht quhen stacione plazhi ,për të cilat bashkitë kanë të drejtën e mbikëqyrjes. Por fatkeqësisht, vëmendja e tyre për turizmin ka qenë minimale.

 

Fundjava që sapo kaloi u mbyll me një bilanc tragjik: 4 të rinj, mes të cilëve një adoleshent 14 vjeçar, humbën jetën në plazhet e Zvernecit dhe pranë shkollës së marinës në Vlore.

 

Autoritetet sqaruan se vendi ku u mbytën dy vajzat dhe i riu nga Tetova, nuk ishte pjesë e listës së plazheve të miratuara nga qeveria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *