Këpucët e ngushta shpesh kthehen në një shqetësim për shëndetin e këmbëve. Ndonjëherë ndodh që për shkak të problemeve që mund të kemi me mbajten e tyre në këmbë ne shpesh i lëmë në dolllap të papërdorura.

 

Por tashmë e keni zgjidhjen mos lejoni që këpucët e blear ti mbani vetëm në dollap, ka mënyra të ndryshme që ju ndihmojnë ti zgjeroni dhe ti vishni pa problem.

 

Ajo çfarë ju duhet për të bërë një veprim të tillë janë një palë çorape të trasha dhe disa palë të holla, dhe tharësja e flokëve. Mbathni çorapet, sa më shumë fusni këmbët në këpucë shumë të ngushta, ndërkaq pjesën e cila ju krijon dhembje ngroheni me ajër të nxehtë.

 

Derisa e bëni këtë, kohë pas kohe shtrini shputat derisa të mos ftohen krejtësisht. Hiqni çorapet dhe kontrolloni rezultatin. Nëse këpucët ende diku ju janë të ngushta, përsëriteni procedurën.

 

Nëse është fjala për këpucët e lëkurës të cilat dëshironi t’i zgjeroni, në fund lyeni me krem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *