Çdo shofer makine e di se sa i shkakton shqetësime gërvishtja më e vogël në makinën e tij të preferuar. Përveçse e bën të shëmtuar pamjen, mund të jetë edhe një shpenzim serioz për xhepin.

Në varësi të faktit nëse ka një gërvishtje në sipërfaqe dhe në cilën pjesë të makinës, llogaria juaj bankare do të jetë shumë më e lehtë.

Sidoqoftë, një burrë tani ka ndarë një këshillë për shoferët. Ai ndau një metodë të shkëlqyer për të hequr gërvishtjet e makinës, duke përdorur dy përbërës të zakonshëm që të gjithë i kemi në kuzhinë.

“Vaji i kokosit dhe uthulla e bardhë janë gjithçka që ju nevojitet. Përziejini dhe fshijini zonën ku keni gërvishtje”, tha një burrë që u prezantua si Viktor.

Në këtë video virale, një i ri dëmton qëllimisht makinën e tij të shtrenjtë me një thikë të mprehtë, më pas bën përzierjen që përmendi nga këta dy përbërës dhe e aplikon në pjesën e dëmtuar të makinës me një leckë.

Ekspertët në LeaseCar sugjerojnë se sende të tjera shtëpiake mund të funksionojnë gjithashtu, duke përfshirë pastën e dhëmbëve, llakun e thonjve ose kremin e këpucëve.

Jo të gjitha gërvishtjet e makinave kanë nevojë të riparohen nga profesionistë, pasi ato mund të riparohen lehtësisht me disa procedura të thjeshta “bëje vetë”.

Përdorimi i llakut për ngjyrosje ose manikyrit të këpucëve është një mënyrë e shkëlqyer për të mbuluar gërvishtjet e vogla. Opsione të tjera si pasta e dhëmbëve dhe bojë me sprej janë truke të zgjuara për të hequr gërvishtjet dhe për t’i zhdukur ato”, thonë ekspertët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *