Unaza në gisht shpesh është objekti identifikues në lidhje me faktin nëse jeni beqar apo e martuar. Instiktivisht, duke ndryshuar dhe stili i jetesës dhe pjesë të karakterit apo përditshmërisë ndryshojnë dhe tregojnë qartë kur dikush kalon nga statusi ‘single’ në të martuar.

 

Më poshtë do të lexoni disa detaje në lidhje me faktin se si ta zbuloni nëse një person është singël apo e martuar.

 

Shtimi në peshë

Shumica e të porsamartuarve fitojnë një peshë të konsiderueshme pas martesës së tyre. Shumë shpesh, shtimi i peshës është i lidhur me gjendjen e rehatisë psikologjike sepse partnerët janë të sigurt në njëri-tjetrin dhe prandaj, le të pushojnë pak. Humbja e peshës është më e lehtë sesa mund të duket, sepse gjithmonë do të ketë një person pranë jush që mund të grindeni për një mënyrë jetese më të shëndetshme, (shaka).Mënyra më e mirë për t’u kthyer në formë është të ngisni biçikleta, të ushtroheni si dhe të ecni në mbrëmje.

 

Lindja e fëmijëve çon në një krizë financiare.

Kjo ndodh tek të gjitha familjet e klasës së mesme dhe familjet me të ardhura më të ulta, të cilat përballen me mungesën e parave. Filloni të kurseni para para lindjes së fëmijës tuaj të parë dhe të shpëtoni nga shpenzimet e panevojshme. Për shembull, do të jetë më mirë të blini një krevat fëmijësh të përdorur dhe veshje jo shumë të shtrenjta dhe kursejini blerjet e makinave apo lodrave të shumta që prishen shumë shpejt në dorën e fëmijës tuaj.

 

Konfliktet me vjehrrën

Krizat ndodhin në jetën e të gjitha çifteve. Ato mund të jenë të mëdha apo të vogla. Disa çifte divorcohen 2-3 vjet pasi martohen, ndërsa të tjerët jetojnë për shumë vite të lumtur. Dhe kjo nuk është vetëm një çështje e fatit – ka një koncept të thjeshtë që të gjithë çiftet e lumtur e kuptojnë: së bashku ju mund të përballoni çdo problem në jetën e familjes suaj. Më poshtë ju sjellim një listë të problemeve të zakonshme që mund të hasin edhe çiftet më të lumtura.

 

Ju shpenzoni para në mënyra të ndryshme

Sipas statistikave, një nga arsyet e para për një divorc janë konfliktet mbi paratë.

Pas martesës, financat tuaja personale bëhen të bashkuara dhe bëhet e vështirë për shumë veta – sidomos nëse një nga bashkëshortët fiton më shumë se tjetri. Për fat të keq, për shkak të bujarisë “imagjinare”, çiftet priren të mos flasin për financat para martese.

 

Ekspertët financiarë rekomandojnë diskutimin e çështjeve financiare hapur, pa ndonjë drojë. Ju duhet të përcaktoni prioritetet: a do të kurseni familjen tuaj apo do ta investoni? A po planifikoni të bëni një rregullim në shtëpo ose të shkoni me pushime vitin e ardhshëm? Përgjigja e këtyre pyetjeve do t’ju ndihmojë të përcaktoni strategjinë financiare të familjes tuaj për shumë vite.

 

Mërziteni nga zakonet e partnerit tuaj

Pas disa muajve jetese së bashku, disa zakone të gjysmës suaj më të mirë mund të fillojnë t’ju bezdisin. Psikologët janë të sigurt se kjo ndodh me shumë çifte dhe kjo nuk do të thotë se dashuria juaj ka mbaruar. Dashuria për sportin, pasioni për leximin, miqësitë e partnerit – të gjitha këto janë në listën e zakoneve më të bezdisshme.

 

Harroni datat e rëndësishme.

Harresa e një date të vecantë për ju nga partneri mund t’ju bëjë të ndiheni të trishtuar, sepse nganjëherë kjo perceptohet si një fyerje personale. Çfarë duhet të bëni? Mos u trishtoni, thjesht kujtojani partnerit. Kjo do t’ju ndihmojë të shmangni zhgënjimin dhe partneri juaj nuk do të turpërohet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *