Ka shumë raste kur ne nuk duam që të tjerët të shohin se ne jemi online në Facebook. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ndryshoni cilësimet tuaja dhe të zgjidhni kë dëshironi të shihni në internet.

 

Facebook dëshiron që përdoruesit e tij të jenë të lidhur gjatë gjithë kohës dhe për këtë arsye është e vështirë të shfaqet offline në chat. Por ju mund ta mbani privatësinë tuaj në një shkallë duke zgjedhur kë dëshironi të shihni në internet. Për ta bërë këtë siç duhet, duhen dy hapa.

 

Së pari, organizimi i miqve në lista dhe së dyti, vendimi se në cilat lista do të jemi të dukshëm në Facebook. Është e vërtetë që listat thjeshtojnë shumë praninë tuaj në rrjetet sociale, duke lejuar një ndarje më komode. Kështu që ju mund të bëni një listë të atyre që nuk duan t’ju shohin në internet dhe një me ata që duan.

 

Në shiritin e majtë do të gjeni “Listat e miqve”. Facebook ka përgatitur tashmë disa, në të cilat ne mund të modifikojmë vetëm disa anëtarë. Sigurisht, ne gjithashtu mund të krijojmë listën tonë të re përmes opsionit “Krijo listë”.

 

Pasi ta krijojmë, kthesa ka hapin më themelor. Fshehja e statusit aktiv. Ka disa mënyra për ta bërë këtë, por të gjitha kanë të bëjnë me cilësimet e bisedës. Kështu që kthehemi në faqen kryesore të Facebook dhe shkojmë te ikona e Messenger. Shtypim tre pikat horizontale dhe nga menyja që do të shfaqet zgjedhim opsionin Çaktivizo modalitetin aktiv.

 

Ka tre opsione.

1. Çaktivizo modalitetin aktiv për të gjitha kontaktet,

2. Çaktivizo modalitetin aktiv për të gjitha kontaktet përveç disave.

3. Çaktivizo modalitetin aktiv vetëm për disa kontakte.

Dhe pasi të kemi bërë tashmë një listë për ata që nuk duan të na shohin, kontrollojmë opsionin 3 (Çaktivizoni statusin aktiv vetëm për kontakte të caktuara) dhe futni emrin e listës në kuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *