Është shuar në moshën 81 vjeçare ikona e muzikës blues, e New Orleans, Art Neville, Arthur Lennon Neville.

 

Këngëtari amerikan ka ndërruar jetë mbrëmjen e së hënës, lajmi për humbjen e tij e ka konfirmuar menaxheri i tij i mëparshëm Kent Sorrell.

 

Neville ka qenë pjesë e disa grupeve të njohura në ShBA si ‘The Meters’ dhe ‘The Neville Brothers’ ku me të dy grupet ka pasur shumë sukses.

 

Gjatë karrierës së tij 50 vjeçare Neville ka fituar edhe çmimin Grammy Aëards dhe ka marrë një çmim nga organizata ‘Lifetime Achievement Award’.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *