Reshjet e shiut kane rritur nivelin ne hidrocentrale duke bere qe Fierza te shkoje ne kuotat e 291 metrave, 5 metra larg pikës kritike. Sipas Korporatës Elektroenergjitike, prurjet jane shtuar ndjeshëm edhe ne HEC-in e Komanit dhe Vaut te Dejës. Aktualisht, KESH po prodhon 19 milion kilovatore energji elektrike, duke mbuluar jo vetëm nevojat e vendit per energji, por po i shet energji edhe kompanisë se shpërndarjes dhe tregut te brendshëm, duke sjelle nje fitim pre 1 milion eurosh. Fierza ka vene te gjithë agregatet ne pune, ndërkohe qe situata me shi po ndikon edhe ne ruajtjen e energjisë per ditët ne vijim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *