Së paku shtatë njerëz kanë vdekur në të gjithë Evropën, si pasojë e stuhisë Ciara.

Erërat e fuqishme në Poloni shkatërruan çatinë e një dyqani, duke vrarë një grua dhe dy vajzat e saj.

Babai i tyre u plagos.

Një burrë vdiq pasi varka e tij u fundos në jug të Suedisë. Një person tjetër që gjendej në bord, ende konsiderohet i zhdukur.

Dy veta u vranë në makinat e tyre – një në Gjermani dhe një në Slloveni.

Shpejtësia e erës deri në 200 kilometra në orë, u regjistrua edhe në veri të Italisë. Një grua rreth 71 vjeç u vra pasi u godit nga copat e një çatie në rajonin e Lombardisë.

Ciara e njohur edhe si stuhia Sabine, ka shkaktuar dëme të mëdha materiale në disa pjesë të Evropës.

Transporti u ndalua dhe shkollat u detyruan të mbyllen nëpër Belgjikë, Gjermani, Luksemburg dhe Holandë./R.E.L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *