Fermeret nga të gjitha zonat e shqipërisë janë mbledhur në sheshin “Skëndërbej”, për të promovuar prodhimet e tyre.

 

Panairi i bujqësisë, blegtorisë dhe agropërpunimit, “Shqipëria punon tokën” do tu japë mundësi qytetarëve të njihem më nga afër me produktet e prodhuara nga fermat shqiptare.

 

Panairi është vizituar nga kryeministri Edi Rama dhe Ministri i bujëqsisë Bledi Cuci.

 

 

Do te doja te ktheheshim neser ndoshta, per ta pare imtësisht dhe per te takuar cdonjerin dhe per te folur. Pasi ajo qe uk del ne media ketu eshte nje mundesi epr ta pare dhe per ta kapur si sinteze, ne nje fushe ku po behen investime kolosale, dhe qe ne pasqyren e medias dalin vetem anet negative, dhe pse ato ekzistojnë, janë pjese e procesit.

 

 

 

Ndërsa ministri Bledi Cuci tha se aktivitetet te tilla i sherbejne promovimit dhe shtimit te prodhimeve bujqesore.

 

 

e kemi konceptuar kete dite si nje dite qe te silnim te gjithe fashtin ne qender te tiranes. Fshati ka shume probleme, bujeqsia eshte sektor shume i veshtire, por faktet jane kokforte qe ne shqiperi ne kemi nje rritje te jashtëzakonshme dyshifrore persa i parketet ekspoteve. Ky panair tregon ringtitje te fshatit dhe kete kthim te syve te investitireve te mëdhenj qe po kthejne syte nga ky sektor. Ne po bejme te pamunuren edhe nepermjet politikave fiskale qe kemi ndermere duke lehtësuar nga taksat, por edhe nepermejt ndihmes se be. Politikat tona rezultojnë te suksesshme.

 

Per dy dite sheshi skëndërbej do të kthehet në arenën më të madhe ekspozuese të produktit, traditës, muzikës dhe kulinarisë shqiptare. Mjeshtrat kuzhinës do tu ofrojne qytetareve munedisene per te shijuar recetat e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *