Shqipëria për herë të parë do të marrë drejtimin e një organizate të rëndësishme siç është OSBE.

 

Nga viti 2020 Shqipëria do të ketë presidencën e radhës në OSBE, Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë.

 

Lajmin është bërë i ditur përmes një psotimi në Twitter nga  kryesuesja aktuale e OSBE-së, Italia.

 

Shqipëria pritet që nga një janari të bëhet pjesë e trojkës.

 

Vendi ynë ishte kandidatura me e mundshme për të marrë kryesimin dhe me sa duket ajo ka marrë dhe miratimin. Ndërkohë anëtarësimi i Shqipërisë me të drejta të plota në OSBE, është që nga viti 1995.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *