Shqipëria është ende larg imunitetit të tufës sa i përket koronavirusit.

 

Ky është përfundimi i një studimi të kryer nga disa mjekë imunologë të institutit të Shëndetit Publik sipas te cilit shpejtësia e përhapjes se varianteve te reja frenon imunitetin e tufës.

 

I pyetur nëse një dozë e tretë përforcuese e vaksinës kundër covid do të fillojë të aplikohet, imunologu  Alban Ylli e sheh këtë në një periudhe afatgjatë.

 

Në një kohë që ne shtetet e bashkuara por edhe ne disa vende të Europës ka debate sa i përket vaksinimit të fëmijëve, Alban Ylli shprehet se kjo çështje është hedhur në diskutim mes ekspertëve, por ende nuk ka një vendim.

 

Edhe pse më shumë se 700 mijë qytetarë janë vaksinuar me të dyja dozat kundër Covid-19, dhe rreth 158 mijë të tjerë e kanë kaluar Covidin, vendi ynë është larg imunitetit të tufës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *