Ka marre fund ankthi për 33 turiste qe kaluan nje nate te bllokuar ne disa kabina teleferiku ne Malin e Bardhe ne Alpet franceze. Nje problem me teleferikun i detyroi te qëndronin per 18 ore ne lartësinë mbi 3 mije metra. Ata ishin pjese e nje grupi turistesh prej 110 vetesh, kryesisht italiane, franceze e amerikane. Shumica e tyre u shpëtuan me helikopterë gjate operacionit te nisur mbrëmjen e se enjtes, por ai u ndërpre pasi ra nata dhe shikueshmëria ishte e dobët. Me riparimin e defektit mëngjesin e se premtes, kabinat u vune ne lëvizje dhe turistet zbriten pa probleme ne toke. Te shpëtuarit rrëfyen se kishin kaluar nje nate te vështirë, ndonëse kishin patur uje dhe batanije per te përballuar te ftohtët. Ne operacionin e shpëtimit u përfshinë skuadra nga Franca, Italia dhe Zvicra. Teleferikët preferohen nga turistet per te shijuar peizazhin qe ofron Mali I Bardhe ne kufirin mes Frances dhe Italise. Ne to udhëtojnë rreth 1,5 milionë turiste ne vit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *