Shtohen dyshimet se rrëzimi i avionit te kompanisë “EgyptAir” ne Detin Mesdhe është shkaktuar nga nje shpërthim ne bordin e tij. Te dhënat e fundit te hetimit jane zbuluar nga nje zyrtar egjiptian i mjekësisë ligjore, pas ekzaminimit te pjesëve te trupave te viktimave nga nje skuadër ekspertesh. Sipas tij, ato kane qene copëza shume te vogla, me te mëdhatë arrijnë ne përmasat e pellembes se dorës. Megjithatë ende nuk jane gjetur gjurme eksplozivi, qe te vërtetoje se nje bombe shkaktoi rrëzimin e avionit me 66 persona ne bord. Skuadra e eksperteve është ne pritje te mbërritjes te mbetjeve te tjera trupore per te arritur ne nje konkluzion per shkakun e tragjedise. Kërkimet vazhdojnë edhe per gjetjen e kutisë se zeze dhe ne to eshte përfshire edhe nje nëndetëse egjiptiane. Autoritetet ne Egjipt fillimisht folen per nje sulm te mundshëm terrorist, por me pas presidenti Abdel-Fattah tha se te gjitha skenaret jane te mundshëm. Ndera ekspertet franceze njoftuan se pak përpara rrëzimit te avionit ka patur zjarr ne tualetin e tij. Sistemi i raportimit dhe komunikimit te aviacionit ka marre sinjale per aktivizimin e alarmit te zjarrit, disa minuta perpara se avioni te dilte nga radaret dhe te rrezohej.

Leave a Reply

Your email address will not be published.