Pak ore përpara se besimtaret myslimane te nisnin festimet per Fiter Bajramin, nje sulm vetëvrasës ndodhi ne qytetin e Medinës ne Arabinë Saudite. Nje kamikaz shpërtheu veten pranë xhamisë se Profetit Muhamed, një prej vendeve të shenjta të Islamit. Si pasoje e sulmit gjeten vdekjen edhe kater roja te sigurise dhe u plagosen 5 te tjere. Kamikazi e aktivizoi eksplozivin qe kishte ne trup pasi u ndalua nga rojat. Televizioni Al Arabija raportoi se kamikazë kishte pasur ne shënjestër forcat e sigurisë, pasi u kishte kërkuar policeve te darkonte me ta pas përfundimit te agjërimit. Me herët, nje tjeter shpërthim kishte ndodhur ne nje qytet ne lindje te vendit te banuar nga shiite. Keto ngjarje ndodhen pas nje tjeter shperthimi kamikaz ne qytetin Xhedah pranë konsullatës se SHBA. Shpërthimi i fundit eshte nje ngjarje e paprecedente pasi ne Medine mblidhen myslimane nga e gjithe bota dhe konsiderohet edhe si nje sulm ndaj vete islamit, cka ka ngjallur reagime te ashpra ne rrjetet sociale. Arabia Saudite ka qene ne shënjestër te sulmeve te shtetit islamik gjate dy viteve te fundit dhe besohet se edhe pas ngjarjeve te fundit qëndron ISIS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *