Sado e trishtueshme mund të jetë ta pranosh, gënjeshtrat janë kudo në jetën tonë. Edhe nëse mund ta falim veten kur gënjejmë dikë, gjiths ajo mbetet e pakëndëshme kur e shohim të ndodhi te vetja. Këto janë 4 modelet e pandërgjegjëshme të sjelljes së një gënjeshtari:

 

Nuk tregon gëzim përlajmet e mira që i thoni:

Nëse i tregoni një miku për suksesin tuaj dhe reagimi i menjëhershëm është të ndryshoj temën duke u ankuar për dështimet që ka patur atëherë ai/ajo nuk kujdeset për gjërat e mira që ndodhin në jetën tuaj, por ju do vetëm kur jeni në problem.

 

Kur bëjnë një gabim apo veprim nuk e pranojnë atë, për më tepër nuk e përmëndin veten në atë problem:

Kur gënjeshtarët shtrembërojnë të vërtetën, ata tentojnë të mos flasin për veten e tyre. Ata flasin ose shkruajnë për të tjerët, veçanërisht flasin në vetën e tretë, një mënyrë për të vendosur distancë distancën midis tyre dhe gënjeshtrave të tyre.

 

Ndiheni të lodhur pasi keni folur me një gënjeshtar:

Shpesh nuk e vëmë re se pas bisedës me një mik, ne mund të ndjehemi të lodhur ose mund të na kenë shkaktuar dhimbje koke. Sipas psikologëve kjo ndodh sepse të gjitha sistemet e trupit janë të lidhura dhe sikleti emocionale na bën të ndihemi fizikisht keq.

 

Ju duket ndonjëherë sikur nuk doni ti tregoni më ngjarjet personale:

Nëse nuk i thoni mikut tuaj për ndjenjat, problemet dhe ngjarjet personale, së shpejti do të kuptoni se nuk keni asgjë për të folur./Living

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *