Subscribe

Shoqata e botuesve kërkon lehtësi për prodhimit te librit. Një nga shqetësimet kryesore te prezantuara ne komisionin e edukimit dhe mjeteve te informimit ishte taksa e pronësisë intelektuale. Kreu i shoqatës se botuesve Petrit Ymeri e vuri theksin edhe tek amortizimi i bibliotekave.

 

Ish-ministrja e kulturës Mirela Kumbaro, pranoi se leximi tashme është një emergjence kombëtare ne Shqipëri dhe mundësia e heqjes se taksës për librin do te ishte një lehtësi e madhe për botuesit.

 

Dëgjesat për tregun e librit do te vijojnë edhe ne seancat e ardhshme te komisionit te edukimit dhe mjeteve te informimit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *