Ka shkuar në 25 numri i të vdekurve nga koronavirus në Kinë. Mediat ndërkombëtare bëjnë me dije se përveç viktimave reth 800 të tjerë janë prekur nga vitusi.

 

24 viktima janë shënuar në provincën Hubei ndërsa një viktimë është shënuar në Hebei. Paniku dhe frika ka rënë në të gjithë botën. Kjo ka bërë që autoritetet në Kinë të bllokojnë 10 qytete me rreth 20 milion banorë. Banorët e këtyre qyteteve ndalohet të udhëtojnë, apo dalin në ambjente publike.

 

Gjithashtu autoritetet kineze për shkak të përhapjes së virusit, kanë bllokuar edhe Vitin e Ri Lunar, një nga datat më të rëndësishme në kalendarin kinez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *