Subscribe

Edhe këtë vit në Tiranë organizohet ”Java e kuzhinës italiane”. I kthyer tashmë në traditë ky aktivitet u krijon mundesine qytetarëve të provojnë shijen e vërtetë italiane.Po cila është tema e edicionit te treteTema qendrore e këtij edicioni te trete te javes italiane ne bote do te jete dieta mesdhetare, e cila ka berë të mundur që popullsia italiane të jetë një nga më jetë gjata. Krahas faktit se eshte nje dietë e shëndetshme, i bën mirë edhe humorit tonë, pasi te ushqehesh mire, do te thote te kesh humor te mire. Duke marrë shkas nga vlerat e kësaj diete italia në bashkëpunim me be ka krijuar një grup të miqve të dietës mesdhetare, ne të cilin merr pjese edhe shqipëria dhe është shumë aktive.Por aktivitetet e javës se kuzhinës italiane kete here nuk do te perqendrohen vetem ne kryeqytet.Një tjeter karakteristik për këtë vit është që aktivitetet nuk do të jenë të përqëndruara vetëm në tiranë por edhe në qytete të tjera, në vlorë, berat dhe elbasan. Madje në berat do të ripërtërihet edhe marrëveshja e binjakëzimit që ekziston mes beratit dhe qytetit italian të Martixhano.Që prej ditës së hënë, deri në datën 25 nentor, në shumë lokale të kryeqytetit dhe jo vetëm, në kuadër të javës italiane të kuzhinës , qytetaret pervec gatimeve do të shijojnë edhe muzikën italiane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.