Ndonëse kishte paralajmëruar nje vizite ne veri te Mitrovicës, lideri i radikaleve serbe, Vojisllav Sheshel anuloi udhëtimin drejt Kosovës. Zyrtaret e policisë kosovare kishin sqaruar se ishin te gatshëm te zbatonin çdo vendim te autoriteteve shtetërore, qe kishin bere te qarte, se ai do te arrestohej, nëse do te kalonte kufirin. Sheshel, qe pak dite me pare u shpall i pafajshëm nga Gjykata e Hagës per akuzat e krimeve te luftës dhe genocidit, do te zhvillonte nje vizite ne Mitrovice, ndërsa ne Serbi, vijon fushata per zgjedhjen parlamentare te 24 prillit. Ai akuzoi qeverinë serbe dhe ate te Kosovës qe, nuk ia lejuan udhëtimin. Ministria e Jashtme e Kosovës e ka shpallur Sheshelin person te padëshirueshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *