Ekspertët kanë renditur disa gjendje emocionale në përditshmërinë tonë, të cilat mund të shpjegojnë saktë se tashmë jeni në një fazë të depresionit.

 

Madje ata thonë se nëse gjendja juaj përkon me listën më poshtë, atëherë duhet që patjetër të vizitoni mjekun.

 

Shenjat që tregojnë se jeni në depresion:

 

Kur ndjeni më shumë sesa thjesht dëshpërim

Hani më shumë (ose më pak) se zakonisht

Bëni shumë gjumë, ose shumë pak

Ju shqetësojnë edhe gjërat më të vogla

Humbja e fokusit ose koncentrimit

Nuk iu bëjnë përshtypje më gjërat që dikur iu bënin të lumtur

E ndjeni vetën si të pavlerë

Iu sillen shumë mendime që lidhen me vdekjen

Ndjeni panik dhe ankth

Ndjeni dhimbje të pashpjegushme në trup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *