Subscribe

Kisha e Shën Thanasit, një nga monumentet e kulturës më të rëndësishme, në Voskopojë, është dëmtuar si pasojë e reshjeve intensive te shiut dhe eres se forte.

Një pjesë e çatisë së këtij objekti të kultit ka pësuar shembje. Dëmtimet janë shnuar kryesisht në pjesën veriore.

 

 

GJERGJI KOKI

 

DREJTOR I MONUMENTEVE TË KULTURËS

 

Sot do kryejme nje nderhyrje improvizore. Do konsolidojme nje shtrese mbuluese per te shmangur depertimin e ujerave.

 

Kisha është ndërtuar në 1724, dhe është një nga objektet e kultit më të vjetra dhe më me vlerë të fshatit turistik të Voskopojës, pasi ka një ansambël të pasur pikturash murale.

 

Edhe pse problematika është konstatuar më herët ka qënë e pamundur të sigurohen financime, ndërsa punimet e kryera ccdo vit për mirëmbajtje, kanë qënë të pamjaftueshme për të shmangur shembjen.

 

Edhe kisha e Shën Mëhillit rrezikon të ketë të njëjtin fat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *