Edhe pse fillimisht ishte kompania “Petromanas” ajo qe bleu blloqet e naftës ne Shpirag, zyrtarisht pronare te kësaj zone naftëmbajtëse, jane bere gjermanet e “Shell”. Lajmi per Shqipërinë është pozitiv për shkak te pozitave favorizuese qe “Shell” ka ne tregjet ndërkombëtare si nje kompani me kapitale gjigande, e cila mund te përshpejtoje investimet ne nxjerrjen dhe prodhimin e naftës. 75% te aksioneve te “Petromanas” jane blere per 45 milion dollarë. Njoftimi eshte bere ne faqen zyrtare te vete kompanisë, por burime per Vizion Plus, shprehen se shkak per kete kane qene edhe mosmarrëveshjet mes aksionereve. Rënia e çmimit te naftës ne bote ka goditur mjaft investitorët, por deri tani këto efekte, nuk e kane prekur Shqipërinë, si ne tërheqjen e kompanive dhe as ne uljen ngrirjen e punës se tyre per te kërkuar naftën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *