Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, njoftoi se të mërkurën ka arritur në Ukrainë, një ditë pasi vizitoi Moskën, ku u takua me presidentin rus, Vladimir Putin.

 

“Kam arritur në Ukrainë pasi kam vizituar Moskën. Ne do të vazhdojmë punon tonë për të zgjeruar mbështetjen humanitare dhe për të ofruar evakuim të cilëve nga zonat e luftës. Sa më shpejt që kjo luftë mbaron aq më mirë edhe për Ukrainën, për Rusinë dhe për botën”, shkroi ai në llogarinë e tij në Twitter.

 

Më 26 prill, Guterres qëndroi në Moskë, ku përveç takimit me Putinin, u takua edhe me ministrin e Jashtëm rus, Sergei Lavrov. Shefi i OKB-së bëri thirrje nga Moska që të arrihet një marrëveshje armëpushimi, të lejohet evakuimi i civilëve nga zonat e luftës dhe sa më shpejt t’i jepet fund luftës.

 

Ai po ashtu në takim me Putinin se pushtimi rus i Ukrainës, që ka nisur më 24 shkurt, paraqet shkelje flagrante të integritetit territorial të këtij shteti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *