SHBA ka vendosur të përgjysmojë edhe numrin e ushtarëve që aktualisht ka në Afganistan.

 

Sipas mediave amerikane, referuar një pohimi që ka ardhur nga një funksionar I lartë i Departamentit të Mbrojtjes, numri I ushtarëve që do të kthehen në atdhe shkon në 7 mijë.

 

Ky vendim pason, atë të një dite më parë lidhur me terheqjen e trupave amerikane tërësisht nga Siria pasi Trump tha se lufta me ISIS ishte fituar.

 

Këto dy lëvizje te befasishme të Donald Trump në politikan e jashtme kanë sjell edhe dorëheqjen e Sekretarit të Mbrojtjes, Jim Mattis.

 

Ky I fundit u shpreh se largimi I tij vjen pasi idete që kishte nuk janë në të njëjtën linjë me Presidentin Trump.

 

Ndonëse nga ana tjeter vetë kreu I Shtëpisë së Bardhë e konsideroi ikjen e Mattis një dalje në pension dhe jo doreheqje.

 

Në letrën e doreheqjes gjithësi, shefi I Pentagonit citon divergjenca thelbësore në raportet me Trump sa I takon marrëdhenieve me aleatët e SHBA.

 

Në muajt e fundit Sekretari I Mbrojtjes kishte thënë se nuk ishte dakort me lëvizjet e fundit të Trump për dërgimin e trupave në kufirin me Meksikën dhe tërheqjen e plotë nga Siria.

 

Madje së fundmi ai nuk ishte informuar aspak për idene e kthimitg në atdhe të 7 mijë ushtarëve edhe nga Afganistani.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *