Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë shpallur “non grata” presidentin e Nikaraguas, Daniel Ortega.

 

Hyrja në SHBA i është ndaluar dhe bashkëshortes së tij, zv.presidentit Murillo, si dhe disa ministrave të tjerë të Amerikës Qendrore, nën akuzën se kanë kryer “atentat” ndaj demokracisë.

 

“Represioni dhe abuzimet e qeverisë së Ortegës dhe të atyre që e mbështesin, detyruan Shtetet e Bashkuara të reagojnë”, shkruhet mes të tjerash në dekretin e presidentit Biden.

 

José Daniel Ortega Saavedra ka shërbyer si president i Nikaraguas që prej vitit 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *