Ushtria amerikane ka kryer një sulm ajror që synonte milicitë e mbështetura nga Irani në Siri.

Ky ishte veprimi i parë ushtarak i urdhëruar nga administrata Biden dhe erdhi si përgjigje e sulmeve kundër personelit amerikan dhe koalicionit në Irak, gjatë këtij muaji.

Gjate ketij konflikti u vra një kontraktor civil, e po ashtu u plagosen edhe disa shtetas te tjere amerikane dhe irakene.SHBA r

Pentagoni e quajti aksionin një përgjigje proporcionale ushtarake që u mor së bashku me masat diplomatike”, duke përfshirë konsultimin e partnerëve të koalicionit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *