Senati amerikan ka miratuar këtë të martë Protokollin për anëtarësim të Maqedonisë së Veriut në NATO.

 

Sipas rezultateve të publikuara, 84 senatorë kanë votua “pro”, vetëm dy senatorë, respektivisht, një nga Juta dhe një nga Kentucky votuan kundër, ndërsa 14 senatorë nuk votuan.

 

Pas këtij votimi SHBA i japin një shtysë të fortë anëtarësimit të plotë të Maqedonisë së Veriut në aleancën paqeruajtëse, siç është NATO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *