Ambasada Amerikane ne Tirane përshëndet largimin e ish-deputetit Armando Prenga nga Parlamenti. Sipas përfaqësuesve te SHBA-se ne Tirane, personat me dosje penale nuk kane vend ne parlament, gjykata, qeveri apo bashkitë e një vendi, qe është anëtar i NATO-s dhe qe synon anëtarësimin ne BE.

 

Ambasada Amerikane inkurajon qytetaret shqiptare dhe institucionet te jene vigjilente per parandalimin e krimineleve nga kandidimi ne zgjedhjet e 18 qershorit. Sipas SHBA, shqiptaret meritojnë te kene nje sistem politik dhe gjyqësor te pastër, pa ndikimin e krimit te organizuar dhe korrupsionit. Nje dite me pare, Armando Prenga dorëzoi mandatin, por duke theksuar se e bënte kete akt per qetësinë e familjes se tij dhe jo se ishte subjekt i ligjit te dekriminalizimit. Ndërkohe per Prengen, Prokuroria kishte kërkuar heqjen e mandatit ne KQZ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *