Kalifornia ne SHBA po përballet me nje situate te rende per shkak te zjarreve qe kane përfshire disa konte e qe kane rrezikuar jeten e banoreve. Me shume se 82 mije vete jane evakuuar nga pjesa lindore e Los Angeles. Flaket u përhapen fillimisht ne nje zone malore dhe me pas përfshinë nje sipërfaqe toke prej mbi 6 mije hektarësh. Dhjetar banesa jane djegur dhe mijëra shtëpi rrezikojnë shembjen. Guvernatori i Kalifornisë ka shpallur ne San Bernardino gjendjen e jashtëzakonshme.
Flaket jane favorizuar edhe nga era dhe temperaturat e larta. Mbi 700 zjarrfikës janë angazhuar per shuarjen e tyre. Autoritetet dyshojnë se zjarri ka qene i qëllimshëm dhe është vene nga nje 40-vjeçar i arrestuar tashme, qe besohet te jete përgjegjës edhe per zjarrvenie ne zona te tjera. Përgjatë dekadës se fundit ne periudhën e te nxehtit ekstrem ne shtetin e Kalifornisë, numri i zjarreve eshte rritur me 20 perqind. Vetëm ne vitin 2015 janë regjistruar 5800 zjarre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *