Kryetarja e demokrateve ne SHBA, Debie Vazerman Shulc dha dorëheqjen ne prag te konventës, qe do te emëroje zyrtarisht Hillary Clinton kandidate per presidente. Shulc, qe drejton Komitetin Kombëtar Demokratik, hoqi dore nga posti, pas publikimit te disa emailave te nxjerra nga wikileaks qe tregojnë se udhëheqësit e partisë ishin tallur dhe kishin kritikuar fushatën e senatorit Bernie Sanders. Mesazhet tregojnë se disa prej anëtareve me te larte te partisë jane përpjekur qe te pengojnë fushatën e Sanders. Demokratet duan te paraqesin veten si nje parti e bashkuar ne konvente, por ky zhvillim ka sjelle përçarje mes tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *