Ambasadori amerikan Donald Lu dhe diplomatja e Bashkimit Europian, Romana Vlahutin, pranojnë ftesen e Ilir Metes, per t’iu bashkuar diskutimeve per reformën ne drejtësi. Përfaqësuesit e SHBA dhe BE ne Tirane, informuan kryetarin e kuvendit, se ditën e hënë, jane te gatshëm per bisedime, por me kusht qe ato te bazohen mbi propozimin hibrid qe solli ndihmës sekretarja e shtetit, Viktoria Nuland. Sipas deklaratës se Ambasadës Amerikane, ne 10 korrik, si qeveria ashtu dhe opozita u angazhuan para ambasadores Nuland, se negociatat e ardhshme, do te bazoheshin vetem mbi propozimin hirbrid, i cili ve ne zbatim te plote paragrafin 88 te Komisionit te Venecias dhe ka mbështetjen e OPDAT dhe EURALIUS. Edhe Ambasadorja e Bashkimit Europian ka shprehur gatishmërinë per ofrimin e pikëpamjeve te BE-se, per rolin e ndërkombëtareve ne procesin e Vetingut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *