Vijojnë debatet dhe akuzat per ndërtimin e Parkut te Fëmijëve ne Kodrat e Liqenit. Deputetja Jorida Tabaku ka sulmuar kryebashkiakun Erion Veliaj, per ndertim te paligjshëm dhe afera korruptive. Sipas demokrateve, pas projektit te këndit lojërave, fshihet qëllimi kryesor i Veliajt, ai i ndërtimit te një lokali brenda Parkut te Liqenit. Duke publikuar edhe njëherë projektin e Parkut te Lojërave, urbanistet ne bashkinë e Tiranës, kane hedhur poshtë argumentet e demokrateve. Ditjon Boci këshilltari për çështjen urbanistike, ka sqaruar opinionin publik dhe Partine Demokratike rreth projektit te fëmijëve. Projekti i publikuar nga bashkia dhe kundërshtuar ashpër nga Partia Demokratike dhe shoqëria civile është të i ndarë në 8 elementë për grupmosha të ndryshme të fëmijëve. Siaps urbanisteve, e vetmja pjese e Parkut te Lojërave qe do te kete sipërfaqe te ngurte është pisa e skateboard, për fëmijët e rritur. Ndërsa pjesët e tjera kane sipërfaqe bari, rëre apo druri ne varësi te moshave te fëmijëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *