“Vëllazëria sllave 2016” kështu është emëruar stërvitja e përbashkët ushatarke mes Serbisë, Rusisë dhe Bjellorusisë. Lajmi për këtë stërvitje ushtarake të përbashkët është dhënë nga angjencia serbe e lajmeve B52, sipas të cilës në ushtrime po marrin pjesë 212 pjesëtarë të Ushtrisë së Rusisë, 56 ushtarë të Ushtrisë së Bjellorusisë dhe 450 pjesëtarë të Ushtrisë së Serbisë. Ushtrimet do të zgjasin deri më 14 nëntor. Qëllimi i ushtrimeve, siç thonë mediet e Beogradit, është “përparimi i aftësive operative për zgjidhjen e detyrave taktike e të luftës për zhvillime të operacioneve antiterroriste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *