Deputetet e listës serbe ne Parlamentin e Kosovës, do ta çojnë ligjin per kompleksin e Trepçës ne Gjykatën Kushtetuese. Paraditen e se enjtes, ata pritet te dorëzojnë ne këtë institucion, kërkesën per shqyrtimin e ligjshmërisë te tij nga kuvendi. Lajmin e konfirmoi Slavko Simiç, kryetari i listës serbe dhe deputet ne Parlamentin e Kosoves. Pas miratimit te ligjit, ky subjekt politik ngriu raportet me koalicionin qeverisës, ku ben pjese dhe me parlamentin. Ligji per Trepçën, sipas te cilit qeveria e Kosovës ka 80 perqind te aksioneve te kompleksit, është kundërshtuar nga Beogradi zyrtar, qe e cilëson Trepçën pasuri te Serbisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.