Pavarësisht kritikave te ndërkombëtareve per goditjen ndaj mediave te opozitës, qeveria turke nuk ka ndryshuar kurs, por ka ndërmarre nje tjeter sulm, te njëjte si ai mbi gazetën “Zaman”. Ne kontroll shtetëror ka përfunduar edhe agjencia e lajmeve Cihan (Xhihan), pjese e te njejtit grup mediatik, qe financohet nga kleriku i njohur Fetullah Gylen. Dikur aleat i presidentit Erdoan, sot ai eshte armik i tij. Pas kërkesës se prokuroreve qe hetojnë Gylenin, aper nje komplot per rrëzimin e Erdoan, agjencia do te drejtohet nga nje administrator shtetëror. Çështja e lirise se medias me ne fokus Turqine u diskutua edhe ne samitin e Brukselit, ndonese ishin te paket ata qe bene deklarata publike. Presidenti francez Hollande këmbënguli se liria e shtypit duhet te ekzistoje kudo, përfshire te gjithë Turqinë dhe bashkëpunimi me te nuk do te thote te pranosh gjithçka qe ky vend ben. Vendimi i javës se kaluar per administrimin shtetëror te gazetës “Zaman’ u shoqërua me perplasje te dhunshme mes policise dhe protestuesve ne Stamboll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *