SPAK ka dalë në një konferencë për mediet në lidhje me sekuestrimin e dy call cenetarve që mashtronin qytetarët italianë nëpërmjet bursave.

 

Prokurori Eneid Nakuçi ka dhënë më shumë detaje lidhur me rastin në fjalë.

 

Sipas tij, viktimë të mashtrimit kanë qenë shtëpiakë dhe pensionistë, të cilëce u kërkohej që të blinin në Amazon apo të investonin në Bitcoin.

 

“Kryesisht viktimat ishin shtëpiake, shtëpiakë, pensionistë që kishin dëshirë të fitonin para me lehtësi. Besnikëria e klientit ishte kaq efikase saqë viktima e kishte lejuar mashtruesin të hynte në kompjuterin e tyre. Kur viktimat refuzonin mashtruesit bëheshin agresivë, duke i kërcënuar me të dhënat personale që kishin. Mashtronin nëpërmjet blerjeve në Amazon  dhe investimeve në Bitcoin”, tha prokurori Eneid Nakuçi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *