Çiftet që kryen rregullisht seks gjatë karantinës ishin më të lumtur dhe kishin më pak mundësi të vuanin nga depresioni apo ankthi. Kurse çiftet e “uritur” për marrëdhënie intime kishin 34% më shumë mundësi ta kalonin me stres karantinën.

 

Këto janë rezultatet e një studimi të kryer nga Universiteti i Romës “Tor Vergata”. Studiuesit anketuan 7 mijë italianë me moshë mesatare 33 vjeç për jetën seksuale dhe shëndetin mendor. Ata zbuluan se ata që kishin një jetë seksuale të rregullt gjatë mbylljes, ishin më pak të shqetësuar, më pak të dëshpëruar dhe kishin marrëdhënie të lumtura.

 

“Bllokimi i Covid-19 ndikoi në mënyrë dramatike në shëndetin psikologjik dhe seksual të popullatës. Aktiviteti seksual luajti një efekt mbrojtës, në të dy gjinitë, ndaj ankthit dhe çrregullimeve të humorit”, tha  Dr. Daniele Mollaioli.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *