Udhëheqësit e suksesshëm karakterizohen nga disa tipare që i bëjnë të jenë të ndryshëm nga të tjerët. Janë pikërisht këto detaje që i dallojnë ato nga vartësit e tyre.

 

Stili i lidershipit mësohet prej këshilltarëve, mësohet në seminare si edhe ekziston si pjesë e aftësive udhëheqëse personale të njeriut.

 

Tipari i parë dhe më i rëndësishëm i një lideri është vendimi për tu bërë lider. Në një kohë të caktuar, liderët vendosin se ata duan të drejtojnë grupin në ngjarjet e ardhshme dhe të frymëzojnë të tjerët drejt suksesit.

 

Nëse vendos të bëhesh lider, qoftë në vendin tënd të punës, në komunitet apo gjatë një emergjence, karakteristikat e një lidershipi të suksesshëm të shënuara si më poshtë do të të ndihmojnë të shprehësh më mirë tiparet, aftësitë dhe ambiciet e tua.

 

Nëse ndonjëri nga do që të ketë sukses dhe të jetë një lidër i mirë duhet të respektojë padushim të gjithë vartësit e tij, duhet që patjetër të bëjë kujdes në atë çfarë urdhëron të bëhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *