Beteja kundër Shtetit Islamik është nje nga çështjet ku i kane fokusuar debatet kandidatet demokrate e republikane gjate fushatës per president te SHBA-se. Por rivalet e dy kampeve ndajnë qëndrime te ndryshme per sa i përket përfshirjes se trupave tokësore ne Siri dhe Irak. Per nje nga mbështetësit e republikanit Donald Trump, i cili përkrah ndërhyrjen amerikane, biznesmeni është lideri qe i duhet Amerikës per te mposhtur ISIS.

“Jeni gati per nje komandat te përgjithshëm, qe te thotë zjarr dhe te lere luftëtaret tane te bëjnë punën e tyre dhe te mundin ISIS. Jeni gati per dike qe do te siguroje kufijte tane, punet tona, shtëpitë tona. Ne jemi gati per ndryshimin. Ai eshte njeriu qe do ta beje Ameriken serish te shkëlqyer. Une jam gati ta mbështes atë”.

Sarah Palin ishte kandidate per zv/presidente nga radhët e republikaneve ne zgjedhjet e vitit 2008 dhe përkrahja e saj per Trump gjate nje takimi elektoral ne Iowa, shihet si nje përpjekje qe multimilarderi te fitoje pike përballe kandidatit tjetër Ted Cruz, qe eshte afruar ne sondazhe. Ish-guvernatorja e Alaskes ndonëse eshte tërhequr nga politika, mbetet nje ze me ndikim mes konservatoreve.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *