Këshilli i Sigurimit në Kombet e Bashkuara ka dënuar hedhjen e raketës me rreze të gjatë veprimi nga Koreja e Veriut, ndërsa ka paralajmëruar sanksione të ashpra për Penianin zyrtar. Qëndrimi është mbajtur pas një takimi të jashtëzakonshëm të mbajtur në New York. Ndryshe nga herët e tjera, qëndrimit të 14 vendeve anëtare të Këshillit të Sigurimit i është bashkuara dhe Kina, një aleat i Koresë së Veriut. Ndërkohë pas deklaratës, anijet luftarake të Koresë së Jugut kanë hapur zjarr në shenjë paralajmërimi ndaj një anijeje të shtetit fqinj, pasi kishte hyrë në ujërat e saj territoriale. Lëshimi i raketës pason tensionet e krijuara pas testeve bërthamore të pretenduara nga Peniani. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *