Rusia ka refuzuar në mënyrë kategorike akuzat për krime lufte pas viktimave të shënuara nga bombardimet në spitalet siriane. Zëdhënësi i Kremlinit Dmitri Peskov deklaroi se personat që kanë ngritur akuza të tilla kanë treguar se nuk janë në gjendje t’i faktojnë ato. Të hënën Kombet e Bashkuara raportuan se mbi 50 persona kanë mbetur të vrarë gjatë bombardimeve ajrore, në Alepo dhe Idlib, ku janë shkatërruar 5 qendra shëndetësore dhe dy shkolla. Zëdhënësi i Kombeve të Bashkuara tha se vrasje të tilla të civilëve kategorizohen ne krime lufte.
Me herët zyrtarë të ministrisë së jashtme të Turqisë bënë përgjegjës Rusinë për bombardimet pa kriter gjatë ofensivës së saj ajrore. Ankaraja zyrtare ka propozuar dhe ndërhyrje ushtarake tokësore, por vetëm nëse ato mbështetet nga komunitetin ndërkombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *